Ngopi Jowo…

Kopipagi.online-NGOPI, kuwi soko tembung : NGOlah PIkiran
Kopi iku Rasane Pait. Lhaaa, ning sak pait-paite Kopi.. isih iso digawe Legi….LEGI, tegese LEGowo ning ati utawa jembar atine alias sabar, berlapang dada.

Carane Kudu Ditambahi GULO. GULO, tegese  GUlangane Roso, alias mengelola Perasaan Baik, boso kerene Manajemen Kalbu…

Sing asale soko TEBU, ateges anTEB ning KalBU, alias Mantab Hatinya…

Banjur diwadahi CANGKIR CANGKIR, tegese nyanCANGne piKIR. Menguatkan Pikiran

Trus di siram WEDANG. WEDANG, tegese WEjangan sing marahi paDANG, alias Nasehat yg menentramkan hati 

Ojo lali diUDHEG, alias Usahane ojo nganti ManDHEG, Usaha Jangan Sampai Berhenti…

Anggone  Ngudheg Nganggo SENDOK : tegese SENDheknO marang sing nduwe Kautaman, alias Pasrahkan Pada Yang Maha Kuasa

Dienteni ben rodo ADEM : ADEM – Ati digowo Lerem alias Hati jadi tenang…

Bar kui diombe sithik sithik…mak SERUPUT

SERUPUT, tegese SEdoyo RUbedo bakal luPUT, alias Semua Godaan akan terhindar

Meniko falsafahipun KOPI ning kabudayan Jowo…..Inilah falsafah kopi di kebudayaan masyarakat Jawa. Kalo ditempatmu, piye Lur…bagaimana Braderrr ?

Wes…saiki ngopi sik ya, Lur…Ayo ngopiii…☕

Sugeng makaryo sedulur kabeh,  mugi ing dinten  niki tansah, pinaringan Sehat soho Berkah saking Gusti ingkang Murbeng Dumadi… Amiiin (IN‘dy/Kopipagi.online)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s